Zorgen om kosten jeugdzorg

9 oktober 2020

Tijdens de behandeling van begrotingswijzigingen van de GR Peelgemeenten heeft fractie-lid Noek Maas namens PNL opnieuw aandacht gevraagd, en haar zorg uitgesproken over de kosten in de jeugdzorg.

Hoewel 2020 voor Laarbeek een positiever jaar blijkt te worden, lopen de kosten voor de jeugdzorg in ons land al jaren flink op. Wanneer dat doorzet is het systeem waarin we werken onhoudbaar, en ontstaat het risico dat niet ieder kind de hulp krijgt die het daadwerkelijk nodig heeft. Er ontstaat dan een strijd tussen budget en noodzakelijke zorg. Wat PNL betreft zou de discussie gevoerd moeten worden over b.v.: Hoe houden we grip op onze financiën? Hoe gaan we om met keuzevrijheid? Hoe kijken we naar kinderen? Hoe gaan we om met de zwaardere zorgverleners? Hoe werken we samen in netwerk?

Terwijl raadsleden in geheel Nederland telkens weer constateren dat ze (te) weinig invloed hebben op zorgkosten, zullen wij aandacht blijven vragen voor de zorgen die wij hierover hebben.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.