Wat kost een WOZ-bezwaarschrift de gemeenschap?

24 maart 2021

Zoals wij al eerder schreven heeft de gemeenteraad, op initiatief van PNL, gezamenlijk een motie ingediend en aangenomen om het No Cure No Pay (NCNP) bedrijven in de toekomst onmogelijk te maken om veel gemeenschapsgeld te verdienen aan het indienen van WOZ-bezwaren. De verantwoordelijk wethouder kon de cijfers vermelden voor het indienen van een bezwaarschrift, waardoor pijnlijk duidelijk wordt dat deze bedrijven niet eens nodig zijn. Ze behalen namelijk niet meer succes dan wanneer iemand zelf bezwaar maakt.

Dit jaar heeft ongeveer 10-11% van de Laarbeekse OZB-betalers een bezwaar ingediend tegen de WOZ-waarde. Gemiddeld werd hiermee €41,- vermindering van de OZB-belasting behaald.

De kosten per bezwaar, voor het behalen van het resultaat van gemiddeld €41,-, waren voor de Laarbeekse gemeenschap bij de NCNP-bedrijven liefst €661,-. Bij degene die dit zelf deed bedroeg dit €110,-. “Desastreuze cijfers”, aldus de wethouder.

De NCNP-bedrijven hadden in 10% van de ingediende bezwaren succes. Voor mensen die dit zelf deden geldt dat 11% dit succesvol deed. Ook dit is dus geen reden om een NCNP-bedrijf in te schakelen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.