Voorstel verbouwing Ontmoetingscentrum ingetrokken

17 mei 2019

Het meest verrassende gedeelte van de raadsvergadering van woensdag 16 mei was een mededeling van wethouder Buter. Zij deelde mede dat het agendapunt over de verbouwing van het Beek en Donkse Ontmoetingscentrum t.b.v. harmonie O&U werd teruggetrokken. Dit nadat er op dinsdagmiddag eerst een gewijzigd voorstel kwam. Erg onhandig, omdat dit een tijdstip is waarop de meeste partijen hun voorbereiding voor de raadsvergadering al hebben gedaan. Reden: het college vindt het verstandiger om met een completer voorstel te komen, waarin ook gekeken is of harmonie O&U gebruik kan blijven maken van het Anker door het op te knappen. Overigens bleek de afgelopen weken ook al dat, in tegenstelling tot wat de wethouder steeds heeft verkondigd, de huidige gebruikers allerminst blij zijn met de plannen. Het wachten is nu op het nieuwe voorstel.

Omdat een meerderheid van de raad, waaronder ook PNL, eerst meer gedetailleerde cijfers wil zien alvorens een besluit te nemen, is ook het voorstel over een speelruimteplan ingetrokken.

Donderdag werd tevens afscheid genomen van raadslid Tanja van de Ven (CDA). Zij gaat naar Provinciale Staten. Albert van der Aa heeft haar plaats ingenomen. Wij wensen beiden veel succes toe op hun nieuwe plek.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.