Verminderen inzamelmomenten grijze bak is duurzaam en levert besparing op

16 oktober 2018

De gemeenteraad heeft vorige week ingestemd met het voorstel om het ophalen van de grijze afvalcontainer (restafval) duurder te maken en de groene container (GFT-afval) goedkoper. Als PNL zien wij dit als een goede ontwikkeling. Het prikkelt namelijk de inwoners om afval nog beter te scheiden. De grijze container zal vanaf 2019 nog 13x per jaar (eens in de 4 weken) worden opgehaald. Overigens zet 70% van de inwoners de grijze bak nu al 13 keer of minder aan de straat. Gemiddeld gebeurt dat namelijk slechts ruim 6 keer per jaar. Deze veranderingen zullen naar verwachting het afval scheiden stimuleren, want de inzamelmomenten van de groene container en het PMD (plastic) blijven hetzelfde.

Wat betekent dit?

Het ophalen van de grijze container gaat zo’n €10 kosten. Het ophalen van de groene container kost straks nog slechts €1. Het vastrecht gaat omlaag met ongeveer €15. Een aantal zaken kunnen helemaal gratis worden ingeleverd bij de milieustraat. Iedereen die een beetje goed/beter afval scheidt is financieel straks goedkoper uit. Dit ondanks forse landelijke extra lasten.

Fractie PNL

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.