Verenigingen krijgen meer geld voor LED-verlichting

18 december 2020

De voetbalverenigingen uit Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout en de korfbalvereniging uit Mariahout krijgen meer geld voor de vervanging van de verlichting rond de trainingsvelden, dan in het voorstel van het college was opgenomen. Hier komt LED-verlichting, waarmee de sportparken veel duurzamer worden.

Voordat dit besluit donderdagavond 17 december werd genomen, vertelde dhr. V.d. Hurk namens de betrokken verenigingen op welke manier zij werden verrast door het voorstel van het college. Ook zei hij dat de verdeling van kosten anders is dan wat men had verwacht.

PNL had vooraf bepaald dat een andere verdeling van kosten de voorkeur zou hebben. Toen het CDA met een amendement kwam om een subsidie (€6644,–), die men bij de overheid kan aanvragen, niet bij de gemeente terecht te laten komen maar bij de verenigingen, konden wij die dan ook volmondig ondersteunen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.