Toch 4 zonneparken met ontwerpverklaring…..

27 mei 2021

Wij zijn afgelopen week ingelicht dat er inderdaad voor slechts 4 zonneparken een ‘ontwerpverklaring van geen bedenkingen’ is afgegeven door de gemeenteraad. Daarmee is onze stelling uiteindelijk toch bevestigd.
 
Tijdens de raadsvergadering van 20 mei hebben wij meerdere keren gezegd dat er niet voor 5, maar voor slechts 4 zonneparken een dergelijke benodigde verklaring is afgegeven. Wethouder Briels ontkende dit toen echter.
 
Omdat we, vanwege de herhaling over hetzelfde onderwerp, tijdens de raadsvergadering niet meer de ruimte kregen er verder op in te gaan, hebben we dit diezelfde avond nog schriftelijk aan de orde gesteld. Gezegd is nu dat men dacht dat het ging om de inhoud van de ‘Visie op grootschalige opwek van duurzame energie in Laarbeek’, welke op 3 september 2019 is vastgesteld. Overigens hebben wij die visie op geen enkel moment benoemd.
 
Feit is dus dat voor een eventueel 5e zonnepark in Laarbeek de gehele procedure nog doorlopen moet worden, waarbij een ‘ontwerpverklaring van geen bedenkingen’ de eerste stap moet zijn. Voor 2 zonneparken is ondertussen een ‘definitieve verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven.
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.