Thema-avond ‘Wonen in Laarbeek’

22 juni 2021

Tijdens de thematische raadsvergadering ‘Wonen in Laarbeek’ van dinsdagavond 22 juni zijn geen hele bijzondere nieuwe ideeën of meningen naar boven gekomen. De avond startte met een inleiding door woCom over het systeem van woningtoewijzing. Onder andere de (beperkte) wettelijke mogelijkheden hierbij kwamen aan de orde.

Hierna was er een toelichting door de verantwoordelijk wethouder over de prestatieafspraken die voor de periode van 2017 – 2025 met woCom zijn gemaakt. Het aantal afgesproken extra sociale huurwoningen wat in deze periode gebouwd zou moeten worden is 170. Op dit moment zijn er 26 nog in uitvoering en moeten 90 woningen nog gerealiseerd worden.

Vervolgens konden alle partijen input geven over een 4-tal discussiepunten: Bouwen voor wie, welke doelgroep? Willen we bepaalde woonvormen stimuleren en/of uitsluiten en zo ja welke? Op welke wijze kunnen we bevorderen dat bestaande woningen levensloop bestendig worden gemaakt? Voorrang transformatie/woningsplitsing ten opzichte van nieuwbouw?

De bijeenkomst kon live bekeken worden en is nu nog terug te bekijken: https://channel.royalcast.com/laarbeek/#!/laarbeek/20210622_1

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.