Subsidieaanvraag Super Sociaal

2 december 2022

De huidige rijdende winkel van Super Sociaal, waar mensen met een minimum inkomen goedkoper boodschappen kunnen doen, is al enige tijd aan vervanging toe. Om die reden wordt een eenmalige subsidie aangevraagd bij de gemeente Laarbeek voor de vervanging van de SRV-wagen.

PNL staat positief tegenover de aanvraag, omdat er nu een feitelijke situatie is en we de super sociaal bus niet kwijt willen. We hebben echter ook een kritische noot, zoals ook al eerder aangegeven in schriftelijke vragen. Het bestuur van de stichting weet namelijk al veel langer dat vervanging een keer moet gebeuren. Wanneer zij hiervoor geen geld kon reserveren, had ze onzes inziens al eerder aan de bel moeten trekken. Ook reserveringen maken namelijk deel uit van een begroting en jaarrekening. Het lijkt er nu op dat deze al langere tijd niet op orde zijn geweest. In de antwoorden op onze vragen is aangegeven dat het bestuur hier ondertussen ook op gewezen is. “Voor dit keer voldoet dat voor ons”, zei Sofie Dankers namens PNL.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.