Starterslening toegankelijker gemaakt

15 januari 2021

Een motie van PNL heeft ervoor gezorgd dat de starterlening, die al sinds 2014 bestaat, nu wordt aangepast. De commissie Algemene Zaken sprak hier donderdagavond 14 januari over en heeft het als hamerstuk naar de raadsvergadering doorgezet.

In juli 2020 diende PNL, op initiatief van Jong-PNL, een motie in om de starterslening aan te passen en daarmee toegankelijker te maken door de maximale koopsom omhoog bij te stellen en het onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande woningen voor de bepaling van de maximale koopsom te schrappen. Ook vroegen we om de maximumleeftijd naar boven toe bij te stellen, met inachtneming van de huidige gemiddelde pensioenleeftijd. Aan al deze wensen wordt nu voldaan, waardoor meer mensen in aanmerking kunnen komen voor een starterslening.

Met de gewijzigde verordening wordt er dus geen onderscheid meer gemaakt tussen bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. De maximale koopsom voor beiden wordt verhoogd naar €250.000,- (was €194.000 en €210.000). De maximumleeftijd wordt verhoogd van 34 jaar naar 38 jaar.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.