Start formatie ABL, De Werkgroep en PNL

12 april 2022

De partijen ABL (Algemeen Belang Laarbeek), De Werkgroep en PNL (Partij Nieuw Laarbeek) hebben de afgelopen dagen intensief en constructief overlegd over de vorming van een coalitie. De uitkomst van deze gesprekken is, dat er vertrouwen in elkaar bestaat om een volgende stap in het proces te zetten; de vorming van een nieuwe, brede coalitie.

Volgende fase
De informatieperiode is na de verkennende gesprekken nu afgerond. Nu begint de formatie van een nieuw college. In deze periode gaan de partijen de uitkomsten uit de besprekingen verder uitwerken in een coalitieakkoord. Partijen die geen deel uitmaken van de coalitie krijgen de mogelijkheid om inbreng te hebben in het coalitieakkoord. De partijen hebben Jan Kerkhof gevraagd om hen ook in deze fase te begeleiden.

Raad
De drie partijen bezetten 14 van de 19 zetels in de gemeenteraad na de laatste verkiezingen. PNL heeft 6 zetels, ABL en De Werkgroep elk 4.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.