Stand van zaken De Heuvel Lieshout

19 maart 2021

‘Er is nog geen enkel onomkeerbaar besluit genomen’. Dat was misschien wel de belangrijkste zin uit de presentatie die de gemeenteraad donderdag 18 maart kreeg voorgeschoteld over de stand van zaken rond de Heuvel in Lieshout. Er is en wordt veel over gesproken; de flinke opknapbeurt die voorhanden is in het centrum van Lieshout. Dat er woningen komen is wel zeker. Over de plek van een supermarkt (Jumbo) is nog discussie. Het huidige plan voorziet daar wel in (ook financieel), maar het is de gemeenteraad die hier uiteindelijk over gaat. Donderdag werd een nieuwe pentekening gepresenteerd met een geheel andere opzet van de bebouwing. Veel minder kolossaal en beter passend in de omgeving.

Naast het plan wat er al ligt, is nu ook het burgerinitiatief van de Stichting Plan Lieshout in beeld gekomen. Zij zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuw plan en hebben hierover ook overleg met projectontwikkelaar Rialto en de gemeente Laarbeek. Hoe hun plannen er precies uitzien en of deze financieel ook goed onderbouwd zijn, wat uiteraard wel een voorwaarde is, is nog niet bekend.

PNL heeft aangegeven op dit moment nog geen stelling te willen nemen over welk besluit dan ook. Dat was deze avond overigens ook niet nodig. Het is nu even afwachten hoe de plannen van de initiatiefgroep er uit gaan zien en hoe deze zich verhouden t.o.v. de huidige plannen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.