Sportclubs niet tevreden met voorstel ledverlichting

2 december 2020

De sportclubs op de 3 sportparken van Lieshout, Mariahout en Aarle-Rixtel zijn niet tevreden zijn met het collegevoorstel over de plaatsing van ledverlichting. Deze mededeling kregen de commissieleden Sociaal Domein, tijdens de vergadering op dinsdagavond 1 december, van de verantwoordelijk wethouder. De commissieleden werden daarmee voor een dilemma geplaatst, omdat ze hiervan niet eerder op de hoogte zijn gebracht.

De wethouder blijkt, naar aanleiding van een stuk in het ED op 24 november, in gesprek te zijn gegaan met de betreffende sportclubs op de dag van de commissievergadering. De clubs vernamen het voorstel via de krant. Dat had niet zo moeten gaan, vertelde de wethouder.

PNL stond in principe positief ten aanzien van het voorstel. Meer duidelijkheid is nu echter volgens alle partijen vereisd, voordat door de gemeenteraad een besluit kan worden genomen. Het voorstel blijft nu vooralsnog op de agenda van de raadsvergadering staan. Tot die tijd (17 december) heeft de wethouder de tijd om in gesprek te gaan met de sportclubs en tot een oplossing te komen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.