Speelruimteplan Laarbeek

9 juli 2020

Er zullen niet veel mensen er zich bewust van zijn, maar Laarbeek heeft voor bijna €1.7 miljoen aan speeltoestellen. Voor onderhoud en vervanging is er jaarlijks een budget beschikbaar van €35.000. Dit betekent feitelijk dat een speeltoestel zo’n 85 jaar mee zou moeten gaan. Onmogelijk natuurlijk.

OBB Ingenieursbureau, specialisten in speelruimte, praatte de leden van de commissie Ruimtelijk domein woensdagavond 8 juli bij over het lopende onderzoek naar de speelruimte in Laarbeek. Hoe gaan we hiermee verder, wat moet er blijven, en wat moet er wellicht veranderen? Om tot een conclusie te komen is en wordt er informatie opgehaald bij kinderen, ouders en grootouders, de commissieleden en de basisscholen.

Wat binnen Laarbeek al heel duidelijk is, is dat samenwerking tussen buurt en gemeente veel extra mogelijkheden met zich meebrengt. Diverse speelplekken laten dat in de praktijk zien. Het uiteindelijk speelruimteplan wordt later gepresenteerd. Voor PNL waren Toon Brouwers, Arian de Groot, Jan Hendriks en Ronnie Tijssen bij de presentatie aanwezig.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.