Regionale raadsbijeenkomst ‘Een 10 voor de Jeugd’

11 februari 2021

Woensdagavond 10 februari was er een online raadsbijeenkomst over de inkoopsamenwerking ‘Een 10 voor de jeugd’*. Tijdens de avond werden de aanwezige raadsleden, waaronder ook een aantal fractieleden van PNL, meegenomen in waar de organisatie nu staat en het vervolg.

De verschillende thema’s binnen de jeugdzorg worden de komende tijd gefaseerd opgeknipt, waardoor uiteindelijk 5 verschillende segmenten overblijven: hoogcomplex, wonen, dagbesteding en behandeling, specialistisch veel voorkomend, en crisis. Namens PNL zijn vragen gesteld over hoe transparant de nieuwe organisatie werkt, of deze meer geld gaat kosten, hoe ‘Een 10 voor de jeugd’ het verschil denkt te gaan maken t.o.v. hoe het voorheen georganiseerd was, en hoe gemeenteraden op de hoogte gehouden gaan worden over de resultaten.

*De Peelgemeenten, waaronder Laarbeek, en de gemeenten Nuenen, Son en Breugel, Waalre en Geldrop-Mierlo (Dommelvallei+) en Veldhoven vormen sinds juni 2020 een nieuwe inkoopregio voor de inkoop van jeugdhulp, genaamd: ‘Een 10 voor de jeugd’.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.