Regionale mobiliteitsopgaven

19 april 2023

Raadsleden in de subregio Oost, welke bestaat uit de gemeenten Asten, Deurne, Eindhoven, Laarbeek, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Someren en Son en Breugel, zijn dinsdag 18 april bijgepraat over de regionale mobiliteitsopgaven. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in Asten.

Op dit moment speelt er heel veel op dit gebeid. Als regio hebben we in de ‘Bestuurlijke Overleggen – Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (BO-MIRT) met het Rijk en de provincie (financierings-)afspraken gemaakt over regionale mobiliteitsopgaven binnen de Ruimtelijke Schaalsprong Brainport Eindhoven. Een aantal mobiliteitsopgaven moet op korte termijn al opgepakt worden, om te voorkomen dat de regio vastloopt, zoals een korte termijn maatregelenpakket randweg A2.

Toon Brouwers en Ronnie Tijssen waren namens PNL bij de bijeenkomst. Zij geven na deze avond beiden aan de keuzes die nu gemaakt worden te begrijpen. Op basis van onderzoek en cijfers worden eerst de grootste knelpunten aangepakt. Die liggen, logischerwijs omdat dit nu eenmaal een druk centraal punt is, in en rond Eindhoven.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.