Raadsvergadering 20 juni

21 juni 2019

Donderdagavond 20 juni was voor onze partij een belangrijke raadsvergadering. Voor aanvang hiervan werd Noek Maas namelijk beëdigt als nieuw PNL gemeenteraadslid van Laarbeek. Zij is daarmee voor nu het jongste raadslid binnen onze gemeente. Na de felicitaties en gelukwensen, was er de reguliere raadsvergadering.

Naast veel zaken die al tijdens de commissievergaderingen uitgebreid waren besproken en daarom als hamerstuk konden worden behandeld, waren er ook nog een tweetal bespreekpunten. Een daarvan ging over het project ‘Kunst als verbinding’. Hiervoor werd een krediet gevraagd van €15.500, dat uit het bestaande Kunst & Cultuurfonds komt (geld dat niet ergens anders voor gebruikt mag worden). Hoewel het voor PNL in eerste instantie richting inwoners op dit moment moeilijk uit te leggen was om hier mee in te stemmen, wist Ron Verschuren (ABL) met een treffende vergelijking over een spaarpotje dat kinderen vaak hebben, ons te bewegen in te stemmen.

Een tweede bespreekpunt was ’Het Gulden land’, het plan dat er ligt om het gebied tussen Helmond en de kop van Aarle-Rixtel om te toveren tot een aantrekkelijke omgeving voor mens en natuur. Henk van Beek uit Aarle-Rixtel vertelde als inspreker op dit agendapunt hoe hij de voorbereidingen voor dit plan, als lid van de klankbordgroep, had ervaren. In zijn ogen is dat niet goed verlopen, en is er met input niets gedaan. Verantwoordelijk wethouder Briels zei dit zo niet te hebben ervaren of meegekregen te hebben. Uiteindelijk stemden alle partijen in met de visie op dit gebied, maar wil dit nog niet zeggen dat er ook al snel financiële middelen voor beschikbaar komen. Andere partijen, maar zeker ook wij als PNL zijn hier vooralsnog zeer kritisch op.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.