Positief advies voor krediet en garantstelling

20 mei 2022

De commissie Sociale & Algemene Zaken heeft donderdagavond 19 mei een positief advies gegeven over een 2-tal onderwerpen.

Voor de herontwikkeling aan de Mariastraat 18-22 in Mariahout is een voorbereidingskrediet nodig van €1.600.000,-. Zoals alle partijen zijn ook wij blij dat er in Mariahout gebouwd kan worden. Dat is voor ons genoeg reden om positief te adviseren omtrent het benodigde krediet.

Tennisvereniging ’t Slotje verzoekt de gemeente Laarbeek om een garantstelling voor een lening van € 95.000 (50% van de totale lening van € 190.000) voor het aanleggen van 3 Padelbanen op de tennisaccommodatie. Aan Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is om een garantstelling gevraagd over het overige deel (50%) van de lening. Omdat de aanleg van de padelbanen voor de toekomst van de tennisvereniging belangrijk is, het nog meer mensen ertoe aan kan zetten te gaan sporten, en de tennisvereniging altijd aan haar betalingsverplichtingen heeft voldaan, hebben wij ook over deze garantstelling positief geadviseerd.

Noek Maas en Ronnie Tijssen namen namens PNL deel aan de vergadering.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.