Politiek Laarbeek met vakantie!

13 juli 2018

Wie had een dag na de verkiezingen kunnen voorspellen dat de Laarbeekse politiek zo veel zou kunnen bereiken in een korte tijd? Dat hadden ‘wij’ in de politiek ook niet gedacht!

Is dit nu positief of negatief? Natuurlijk positief, want zo sta ik in het leven. Laarbeek heeft een 5 partijenakkoord, en een college met 5 wethouders. Van elke partij 1. De formatie duurde langer dan we ‘gewend’ zijn in Laarbeek, maar het eindresultaat mag er zijn. Met deze constructie bereiken we het dualisme zoals dat ooit bedoeld is. De laatste raadsvergadering voor de vakantie was hier een goed voorbeeld van: er werd goed gedebatteerd, het college kreeg opdrachten van de raad, er waren wisselende meerderheden, er werd niet ‘gemopperd’ op elkaar en er werd goed naar elkaar geluisterd!

De eerste maanden met de nieuwe gemeenteraad zitten erop. Als afsluiting hebben we vrijdag 6 juli een interessante raadsexcursie gehad. Nu is het tijd voor vakantie. Maar natuurlijk ‘draait’ Laarbeek gewoon door. De ‘politiek’ is even iets rustiger, maar staat zeker niet stil!

Iedereen een hele fijne vakantie.

Namens fractie PNL,
Arian de Groot

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.