PNL: Woonvisie geeft alle nodige ruimte

28 januari 2022

PNL heeft ingestemd met de Woonvisie 2022-2026. Op initiatief van het CDA was er een aangenomen amendement -mede ondertekent door PNL- om tijdelijke huurwoningen in de kernranden voor jongeren, ouderen en alleenstaanden, te onderzoeken en mogelijk te maken.

Een voorstel om een deel van de nog te realiseren woningen eerst aan Laarbeekse inwoners aan te bieden kreeg van ons geen steun. Dit gebeurt nu al, en is dus overbodig. Datzelfde geldt voor de invoering van een opkoopbescherming/ zelfbewoningsplicht. In Laarbeek is dit voor slechts een zeer beperkt aantal woningen van toepassing en volgens ons geen oplossing voor het woningentekort. Ook met een aanvulling om meer midden-huur woningen te realiseren, hebben we niet ingestemd. Wat ons betreft kan deze keuze ook nu al gemaakt worden. Er zijn in alle prijssegmenten tekorten. Goedkopere huurwoningen hebben nu prioriteit.

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.