PNL: Wederom de grootste partij

22 maart 2022

Dat we als PNL liever een paar zetels meer hadden behaald, mag duidelijk zijn. Toch zijn we ook ontzettend trots. Opnieuw zijn we als grootste partij van Laarbeek uit de bus gekomen. Liefst 2884 mensen gaven ons hun stem, 1069 meer dan de tweede grootste partij. En dat met jonge mensen hoog op de kieslijst en daarbij het bewuste risico dat dit minder stemmen op zou kunnen leveren. We hebben echter naar de toekomst gekeken. De brede betrokkenheid van onze mensen blijkt ook uit het feit dat niet minder dan 8 personen de voorkeursdrempel hebben gehaald, terwijl we slechts 6 plekken mogen vullen in de gemeenteraad. De hoeveelheid kandidaten, uit alle kernen, die de voorkeursdrempel hebben behaald, toont het draagvlak en de betrokkenheid van onze raadsleden.

De afgelopen jaren waren voor ons niet eenvoudig. Toch hebben we ons aan alle afspraken gehouden die we in 2018 hebben gemaakt. Als énige partij. Ook daar zijn we trots op. Het voelt nu uiteraard alsof dit niet helemaal is beloond, terwijl vaak wordt gezegd dat mensen willen dat partijen zich aan hun beloftes houden. De afgelopen jaren hebben we eerlijk en positief-kritisch oppositie gevoerd. Daar is vriend en vijand het mee eens. Tot onze spijt moeten we nu afscheid nemen van enkele van onze kundige raadsleden. Dat doet extra pijn omdat de sfeer en samenwerking binnen onze partij écht geweldig is. Niet voor niets trekken we zoveel nieuwe en vooral ook jonge mensen aan. We zijn daarnaast trots op onze verkiezingscampagne. Alle mogelijke manieren om de politiek, Laarbeek en onze partij te promoten hebben we aangegrepen. Het was ongetwijfeld de grootste verkiezingscampagne ooit in onze gemeente. Het is nu afwachten wat er uit de coalitie-onderhandelingen gaat komen. Uiteraard willen we als -keer op keer- grootste partij een plek in het college. Dat zou immers recht doen aan de verkiezingsuitslag.

Hoe dan ook blijven we ons ook de komende jaren onverminderd inzetten voor alle Laarbeekse kernen en hun bewoners. We gaan door zoals we al deden: door beloftes na te komen, eerlijk en positief-kritisch te zijn. Geen vriendjespolitiek of loze mooie praatjes. Iedereen die ons zijn of haar stem gaf: bedankt! Alle anderen krijgen over vier jaar een nieuwe kans.

Bestuur, fractie en Jong PNL

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.