PNL-vragen over pinbetaling milieustraat

26 november 2022

Tijdens de vergadering van de commissie Sociale & Algemene Zaken op december, wordt het voorstel behandeld om aan de milieustraat voortaan te laten betalen via pin. Er zijn echter nog steeds mensen die hier problemen mee hebben, zoals b.v. ouderen omdat ze er niet of moeilijk mee om kunnen gaan. Echter ook mensen met weinig financiële middelen, die niet altijd een bankpas hebben, kunnen hierdoor een probleem krijgen. Daarover heeft PNL vooraf vragen gesteld, die ook zijn beantwoord:

Vragen: Kunnen mensen die niet met een pin kunnen betalen toch gebruik blijven maken van de milieustraat? Zo, ja op welke manier? Indien niet, hoe gaat de gemeente hier mee om?

Antwoorden: Onder andere vanwege de veiligheid van de medewerkers bij de milieustraat wordt het contant afrekenen niet mogelijk. Voor inwoners die niet in de gelegenheid zijn om per pin te betalen, is er een zogenaamde incasso-regeling. Deze formulieren liggen op de milieustraat en wordt bij het bezoek ingevuld. Deze procedure treedt ook in werking bij een pinstoring. Deze werkwijze is gelijk aan de andere 9 Blink gemeenten.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.