PNL tevreden met uitkomsten Heuvel Lieshout

10 november 2022

Als politieke partij die zich bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart tegen de komst van een supermarkt op de Heuvel in Lieshout heeft uitgesproken, is PNL tevreden met de conclusies over de invulling van het centrum. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de wens van vele inwoners van Lieshout. Er is dus echt geluisterd. Stichting Plan Lieshout is de aanjager geweest van dit proces en verdiend daarvoor alle waardering.

Het creëren van een beleefplein, het verplaatsen van café de Koekoek naar de Heuvel (noordzijde) mogelijk maken en het realiseren van kleinschalige woningbouw in een dorpse setting in het gebied daarachter is wat er nu is voorgesteld. Het Floreffeplein is aangewezen als de meest geschikte locatie voor een toekomstbestendige supermarkt, die hiermee voor iedereen goed bereikbaar blijft. Nadat het college (15 november) een definitief besluit heeft genomen over de ontwikkeling zijn de commissie Ruimtelijk Domein (30 november) en de gemeenteraad (15 december) aan zet.

De informatiebijeenkomsten op 8 en 9 november werden druk bezocht, zo constateerden wij tijdens onze aanwezigheid. O.a. wethouder Ron van den Berkmortel (PNL) presenteerde de plannen en beantwoordde vragen van aanwezigen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.