PNL tegen wethouderverdeling

23 augustus 2019

De fractie van PNL heeft donderdag 22 augustus tegen de voorgestelde nieuwe verdeling van wethouders voor het Laarbeekse college gestemd. Een nieuwe verdeling is nodig, na het opstappen van voormalig wethouder Ria van der Zanden.
 
PNL nam het besluit op grond van hoe het proces de afgelopen maanden is verlopen. Wij blijven op het standpunt staan dat mevr. van der Zanden niet af had hoeven treden (wat haar ook diverse keren is gezegd voor aanvang van de betreffende raadsvergadering), en dat zeker ook de grootste partij een (nieuwe) wethouder zou moeten leveren. Verder vinden we het vreemd dat gekozen is voor 3.05 fte wethouders. Dit terwijl in de vorige raadsperiode 3 fte genoeg was. Ook voor de volgende raadsperiode is er al afgesproken dat het weer 3 fte wordt. Op onze vraag waarom hier voor de komende voor 2.5 jaar is gekozen kwam donderdagavond echter geen steekhoudend antwoord.
 
De nieuwe verdeling is nu als volgt: dhr.Briels 0.8 naar 0.95 fte, mevr.Buter 0.6 naar 0.7 fte, dhr.Meulensteen blijft 0.7 fte, mevr.Slaets-Sonneveldt 0.6 naar 0.7 fte. PNL mag dus geen wethouder meer leveren en is vanaf nu helaas weer oppositiepartij. Ook vanuit die rol zullen wij per onderwerp blijven beoordelen wat volgens ons (en onze achterban) voor Laarbeek en haar inwoners het beste is.
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.