PNL stemt noodgedwongen in met extra krediet Oranjeplein

21 mei 2021

Hoewel wij van mening zijn dat Mariahout een heel mooi Oranjeplein heeft gekregen, is de erg hoge overschrijding van het beschikbaar gestelde budget ons wel een doorn in het oog. Er blijkt erg slecht begroot te zijn. Zaken zijn ‘vergeten’ en de participatie van omwonenden heeft voor extra kosten gezorgd. In plaats van €620.000 heeft de opknapbeurt nu liefst €932.500 gekost.

Het is al de derde keer dat een grote overschrijding van een krediet extra geld kost. Wij hebben aangegeven dat we vanaf nu alleen nog akkoord gaan met een kredietaanvraag wanneer er een goed onderbouw plan ligt, wat iets verder in details is uitgewerkt dan nu gebruikelijk is. De verantwoordelijk wethouder heeft toegezegd dat voortaan beter begroot zal worden.

We hebben nu ingestemd met de extra kosten, omdat er eigenlijk geen andere keus is. Het plan is al uitgevoerd en zal betaald moeten worden.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.