PNL stelt vragen over openbare toiletten

22 november 2022

Vrijdag 18 november kwam Omroep Brabant met het nieuws dat o.a. Laarbeek onderaan staat als het gaat om openbaar toegankelijke toiletten, die bekend zijn in de ‘HogeNood App’. Een groot aantal organisaties strijdt hiermee al jaren voor voldoende openbare en opengestelde toiletten.

PNL heeft al op 12 januari 2022, tijdens de rondvraag van de commissievergadering Ruimtelijk Domein, een vraag gesteld over dit onderwerp. Aanleiding hiervoor was toen de aankondiging van de gemeente Gemert-Bakel (artikel Gemerts Nieuwsblad 15-12-2021) dat vanaf 1-1-2022 alle gemeentelijke gebouwen met toilet tijdens openingstijden opengesteld werden als openbaar toilet.

Buiten de landelijk bekende ‘HogeNood App’, heeft ook Laarbeek sinds kort zelf de ‘Ontdek Laarbeek’ app. Beide apps zouden door onze gemeente gebruikt kunnen worden om alle openbare toiletten in op te nemen. Ondernemers en organisaties, die hun toiletten ook voor dit doel beschikbaar willen maken, zouden hierbij aan moeten kunnen sluiten.

Tijdens onze voorbespreking maandagavond 21 november hebben wij besloten de volgende vragen te stellen aan het college van Laarbeek: (1) Erkent het college met ons dat voor een aantal mensen een beschikbaar toilet van groot belang is? (2) Is het college bekend met de stap die Gemert-Bakel 1-1-2022 heeft genomen en is het college met ons van mening dat we dit in Laarbeek ook zouden moeten doen? (3) Is het college bereid te bekijken of de hierboven genoemde apps ook door Laarbeek gebruikt kunnen worden om de plekken van openbare toegankelijke toiletten bekend te maken?

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.