PNL positief over ‘Plan B’ de Heuvel in Lieshout

28 mei 2021

PNL is zeer te spreken over ‘Plan B’ wat door de initiatiefnemers van Plan Lieshout is bedacht voor de Heuvel in deze Laarbeekse kern. Hierin is geen plaats voor een supermarkt aan de Heuvel. De bedenkers steken vooral in op recreatief gebruik van het plein.

Afgelopen week is een delegatie van de PNL-fractie door de mensen achter Plan Lieshout bijgepraat over hun ideeën. Gebleken is ons dat er goed is nagedacht over het heden en de toekomst van niet alleen de Heuvel en omgeving, maar ook een groter gebied daaromheen. Met ondertussen al ruim 500 ondersteunende reacties van inwoners en organisaties uit Lieshout, ziet men de Heuvel in de toekomst vooral weer als middelpunten van het dorp. Mensen ontmoeten elkaar hier en evenementen worden er gehouden, als het aan Plan Lieshout ligt. Een supermarkt past daar volgens hen niet bij. Mede ook omdat evenementen met afgesloten parkeerplaatsen en- wegen een supermarkt vaak in de weg zullen zitten. Vanuit hun ervaring met het organiseren van vele evenementen weten een aantal PNL-fractieleden dat dit zo is. Een goed (of eigenlijk slecht) voorbeeld hierbij is het Beek en Donkse Heuvelplein.

Op 8 juni wordt de Laarbeekse gemeenteraad bijgepraat over alle plannen die er nu liggen. Wat ons betreft gaat er heel serieus naar de alternatieve plannen van Plan Lieshout gekeken worden. Hierbij moeten deze uiteraard ook worden doorgerekend. De gemeente heeft de mond vol over participatie van inwoners en dit is daar een schoolvoorbeeld van. Wij vinden dat college en raad alleen daarom al positieve aandacht voor ‘Plan B’ moeten hebben. De raadsvergadering op 8 juni is voor iedereen live via internet te volgen: https://channel.royalcast.com/laarbeek.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.