PNL-motie extra veld Sparta ’25 aangehouden

3 juli 2020

Als enige partij wil PNL al langere tijd dat het capaciteitsprobleem van Sparta ’25 op sportpark ’t Heereind wordt opgelost. Tijdens de begrotingsbehandeling vorig jaar sneuvelde dit voorstel, omdat alle andere partijen hiertegen waren.

Omdat het CDA over dit onderwerp onlangs vragen stelde aan het college, waaruit PNL opmaakte dat er wellicht een verandering van standpunt gaande was bij deze partij, hebben wij 2 juli een motie voorbereid die het college opdraagt met een voorstel te komen waarmee een extra veld kan worden aangelegd.

Aangetoond is al langer dat er een capaciteitsprobleem is ten aanzien van het aantal voetbalvelden op sportpark ’t Heereind. Daar is geen twijfel over mogelijk. De gemeente stelt, in de beantwoording van de gestelde vragen, dat de gemeente een financiële verplichting heeft voor het invullen van de goedkoopst adequate variant; de aanleg van een natuurgrasveld.

De verantwoordelijk wethouder deelde tijdens de raadsvergadering mede dat er een gesprek is gepland met het nieuwe bestuur van Sparta ’25, met als doel te komen tot een oplossing. Omdat voor PNL dat doel belangrijk is, hebben wij onze motie aangehouden (er is dus niet over gestemd). Mocht er niet snel genoeg een oplossing komen, dan brengen we de motie alsnog opnieuw in. Dat hebben we op deze manier ook zo gezegd.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.