PNL kiest voor de natuur in het Gulden land

9 december 2021

Ron van den Berkmortel (PNL) in het Gulden Land

Niet voor het eerst heeft PNL, in de raadsvergadering van 9 december, voor de natuur gekozen in het Gulden land (de kop van) Aarle-Rixtel. Al vanaf het prille begin in 2019 is PNL kritisch geweest over het project ‘Gulden Land’. Ook toen de horecaplannen op tafel kwamen zijn wij duidelijk geweest; wij kiezen hier voor de natuur. Met de door PNL opgestelde motie, die na een kleine toevoeging over rolstoeltoegankelijkheid door alle partijen is ondertekend, is ontwikkeling van horeca nu ook daadwerkelijk van de baan.

Al tijdens de raadsvergadering van juli hebben we letterlijk gezegd: Extra horeca op de kop in dit gebied zien wij niet zitten.” Daarmee kozen we toen dus al overduidelijk voor natuurontwikkeling. De wethouder beloofde ons dat na de zomervakantie de ontwikkelaar en natuurorganisaties hun visie op de plannen zouden komen vertellen. Daar hebben wij op gewacht, alvorens met de genoemde motie te komen. Tot op heden heeft echter alleen de ontwikkelaar zijn plannen uitgelegd, welke ons standpunt niet veranderden. Verdere natuurontwikkeling in het Gulden Land kunnen we steunen. Ook het in beperkte mate verbeteren of ontwikkelen van wandel- en fietsmogelijkheden zullen we niet tegenhouden. Bij alles wat er in dit gebied gebeurt, moet de natuur echter voorop staan.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.