PNL bij nieuwe start MRE

28 maart 2019

De in januari 2018 ingezette update van de MRE (Metropoolregio Eindhoven) is woensdag 27 maart omgezet in een hernieuwde start van de organisatie. De 21 gemeenten werken de komende periode samen aan thema’s met betrekking tot economie, mobiliteit, transitie landelijk gebied en energietransitie. PNL fractieleden Bowen Straatman, Harriette van Delden, Jan Hendriks, Wim van Dijk, Toon Brouwers en Ronnie Tijssen waren getuigen van de start, die plaatsvond in het MRE gebouw in Eindhoven.

Om inspiratie op te doen werd tijdens de avond vanuit andere invalshoeken dan normaal naar het toekomstbeeld voor de regio en de manier van samenwerken tussen de 21 aangesloten gemeenten gekeken. Rijksbouwmeester Floris Alkemade nam in zijn presentatie de aanwezigen mee in het ruimtelijke toekomstperspectief van Nederland. Annette Nobuntu Mul vertelde over de samenwerkingscultuur van Zuid-Afrika. Daarnaast was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en om de tentoonstelling ‘Panorama Nederland’ (foto) te bekijken.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.