Ook in december is er armoede!

10 december 2018

De Goedheiligman is, als deze editie van de MooiLaarbeekKrant bij u op de mat valt, begonnen aan zijn terugreis naar Spanje en het Kerstfeest staat al voor de deur.

Helaas kunnen deze feesten niet door iedereen in Laarbeek uitbundig gevierd worden. Bij meerdere gezinnen in Laarbeek is de portemonnee niet zo ruim als we misschien denken.

We weten dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede. In Laarbeek zijn er zo’n 440 kinderen die in armoede leven. Hiervan worden er 303 niet bereikt door de verschillende instanties, omdat beide ouders werken en daardoor net onder de radar blijven.

Ben je zelf niet helemaal zeker of je gezin in aanmerking komt voor extra financiële hulp, kijk dan eens op de website van de gemeente Laarbeek onder het kopje ‘Minimabeleid, voorzieningen’.

Gelukkig wordt er door onze gemeente gewezen op de verschillende instanties waar deze mensen een beroep op kunnen doen. In de gemeente Laarbeek is dat o.a. Stichting Leergeld. Stichting Leergeld wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen uitgesloten worden. Zij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten (www.leergeldgemert.nl).

Ook kan men gebruik maken van de kledingbank op de Beekerheide 23c in Beek en Donk. Dus heb je tijdens Sinterklaasavond iets in je schoen gekregen wat niet helemaal je smaak is of past die leuke kerstjurk van vorig jaar niet meer, dan kun je er iemand anders heel erg blij mee maken door dit in te leveren bij de kledingbank.

De SuperSociaal is ook zo’n mooi initiatief. Minima kunnen hier de wekelijkse boodschappen halen voor een mooi prijsje. Dit kan zowel in het filiaal in Helmond als ook in de rijdende SuperSociaal bus.

Krijg je dit jaar van je werkgever een mooi Kerstpakket dan kun je dit i.p.v. in je voorraadkast zetten, ook doneren aan SamenSterk in Laarbeek e.o. Zij zijn erg geholpen zijn met levensmiddelen, verzorgingsproducten of andere nieuwe spullen die u niet (meer) gebruikt. U kunt hiervoor contact opnemen met Wendy via e-mail: wendykevos1@gmail.com of mobiel op 06 52103385.

Kijk ook eens in je eigen straat om je heen. En als je weet dat één van je buren het niet al te breed heeft is het een mooi gebaar om een helpende hand toe te steken. Door de handen ineen te slaan kunnen we er voor elkaar een fijne decembermaand van maken.

Namens Fractie PNL
Harriette van Delden – Sanders

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.