Online talkshow Energiestrategie (RES)

3 december 2020

De MRE (MetropoolRegio Eindhoven) hield woensdagavond 2 december een online talkshow over ‘Innovatie in onze regio: de RES in praktijk’. Ook door fractieleden van PNL werd deze talkshow gevolgd.

Een van de besproken onderwerpen was de installatie die Bavaria in Lieshout heeft gebouwd, waar door middel van het gebruik van metaalpoeder als duurzame brandstof stoom geproduceerd wordt voor het brouwproces. Er werd verteld dat dit proces nog in de kinderschoenen staat en verder ontwikkeld moet worden.

Ook aan de orde kwam het belang van isoleren van woningen en gebouwen als meest goede eerste stap om te verduurzamen. Tevens werd gesproken over de opslag van energie, het verduurzamen van bestaande woningbouwcomplexen (met succesvolle voorbeelden) en hoe belangrijk het is nieuwbouw meteen zo goed (duurzaam) mogelijk te doen. Een onderwerp was ook dat veel mensen vooral denken aan terugverdientijd wanneer ze verduurzamen, terwijl de financiële winst juist in de tijd hierna gemaakt wordt. Daar zou men meer bij stil moeten staan, werd gezegd. Tenslotte is gezegd dat kernenergie nog te ver weg is om nu al op in te steken.

Het was een interessante talkshow met heldere uitleg.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.