Nieuwe voorzitter voor PNL

9 januari 2023

PNL (Partij Nieuw Laarbeek) heeft met Ilse van Kreij – van de Weijer een nieuwe partijvoorzitter. Maandag 9 januari is zij door de leden unaniem gekozen als opvolgster van Ingeborg Westerbeek. Zij was ongeveer 6 jaar lang bestuurslid. Eerst als secretaris en sinds 2020 interim-voorzitter. Bart Verschuuren (24 jaar) uit Aarle-Rixtel is gekozen als nieuw bestuurslid van PNL. Daarmee zet de partij de verjonging verder door, waarbij de mensen met ervaring behouden blijven.

Mede door corona duurde het vinden van een nieuwe voorzitter langer dan gepland. Ingeborg Westerbeek nam haar verantwoordelijkheid en bleef de partij bestuurlijk leiden, totdat een opvolger was gevonden. Nu dat is gelukt neemt ze afscheid als bestuurslid, maar niet als zeer betrokken PNL-lid. Namens het bestuur en de fractie waren er bij haar afscheid mooie woorden. Met een afsluitend applaus zat haar taak erop. Met Ilse van Kreij – van de Weijer heeft PNL opnieuw een vrouw als partijvoorzitter. Zij is sinds september 2021 PNL-bestuurslid en werd na de verkiezingen van 2022 tevens burger-commissielid namens haar partij.

Er waren meer wisselingen binnen het PNL-partijbestuur. Ron van den Berkmortel nam afscheid als penningmeester. Omdat hij nu wethouder van de gemeente Laarbeek is, past een bestuursfunctie niet meer. Bestuurslid Han van Oirschot neemt zijn taak als penningmeester over. Tom de Beer wordt de nieuwe secretaris.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.