MRE kijkt terug en vooruit

8 oktober 2021

Woensdagavond 6 oktober werd in Eindhoven een Metropoolconferentie gehouden. De Metropoolregio Eindhoven keek daarin terug naar de successen van de afgelopen jaren en de uitdagingen voor de komende jaren. Dit gebeurde vanuit de vier bekende thema’s: economie, mobiliteit, transitie landelijk gebied, de energietransitie en vanuit het perspectief van Brede Welvaart en de verbinding tussen stad en het landelijk gebied.

Daarvoor werd met een panel van deskundigen in gesprek gegaan. De input voor dat gesprek waren de verschillende eerder gehouden masterclasses over de opgaven voor gemeenten en de regio. Coördinerend wethouder Monique List gaf een presentatie over het MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport ) onderzoek over verstedelijking vanuit mobiliteitsperspectief. Tenslotte maakte de commissaris van de Koning, mevrouw Ina Adema, kennis met de samenwerkende gemeenten binnen de Metropoolregio Eindhoven.

Voor PNL waren Toon Brouwers en Wim van Dijk aanwezig.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.