Max aantal bezoekers voorbespreking

23 juni 2020

Maandagavond 22 juni was er eindelijk weer een fysieke voorbespreking bij PNL. Dat er behoefte was om weer eens ‘niet digitaal’ bij elkaar te komen, bleek uit het maximaal toelaatbare aantal bezoekers van de avond. Onder hen ook enkele nieuwe PNL-leden. Zij hebben zichzelf o.a. aangemeld naar aanleiding van de standpunten die juist de laatste maanden door onze partij zijn uitgedragen. “Reële, verstandige en soms zelfs moedige standpunten”, werd er gezegd.
 
Voor deze bijeenkomst waren er ook een 2-tal gasten uitgenodigd. Geert Heesakkers en Ruud vd Bosch, die beiden veel kennis en ervaring hebben omtrent zonthermie (zonnewarmte van zonnecollectoren). Dit naar aanleiding van de plannen van het college om zo’n 400 woningen in Mariahout op deze manier te gaan verwarmen, als vervanging van gasverwarming. De PNL-fractie wil daar een goed onderbouwde mening over vormen. Vandaar dat mensen met kennis van zaken werden uitgenodigd. Een eerste voorzichtige tussen-conclusie is dat de kosten van de voorgenomen warmtetransitie aan de lage kant zijn ingeschat.
 
In het verdere verloop van de voorbespreking kwamen alle agendapunten van de aankomende raadsvergadering aan de orde. Twee punten die er voor PNL uitspringen zijn de vervanging van de audio- en visuele middelen in het gemeentehuis, en de actualisatie van de Algemene reserve. Na de raadsvergadering komen we hier uitgebreider op terug.
 
De raadsvergadering is via deze link donderdag vanaf 19.30 uur live te volgen: https://www.youtube.com/watch?v=qiMJzhgFqW8
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.