Masterclass Klimaatadaptatie

24 juni 2021

Woensdag 23 juni was er een online masterclass ‘Klimaatadaptatie’, georganiseerd door de MRE (Metropoolregio Eindhoven). Ook PNL was hierbij vertegenwoordigd.

De bijeenkomst ging vooral over het vasthouden van regenwater, overlast door extreem weer en opwarming van bebouwd gebied (en wat daaraan te doen). O.a. Laarbeekse projecten als de ‘Blauwe poort’ en ‘Bier Boer Water’ werden daarbij als voorbeelden genoemd. Ook werd gezegd dat er echter veel zou meer moeten gebeuren, zoals: groene daken op b.v. fabriekshallen en woningen en water tegenhouden voor te snelle afvoer naar zee. Bij het laatste gaat het om zaken als: overloopstroken langs beken en afwatering kanalen en vooral opvang van water op de plek waar het valt (met b.v. infiltratiebakken en niet alle tuinen volledig bestraten). Mensen zouden hier veel meer bewust van gemaakt moeten worden.

“Hagelbuien zoals 5 jaar geleden kunnen we niet tegenhouden, maar overlast van water kunnen we wel beperken”, aldus één van de conclusies.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.