Lokale politiek, eigen belang?

19 februari 2022

Recht vanuit z’n hart schreef onze lijsttrekker Ronnie Tijssen 17 februari onderstaand stukje in de MooiLaarbeekKrant.Β 
Β 
π‘³π’π’Œπ’‚π’π’† π’‘π’π’π’Šπ’•π’Šπ’†π’Œ, π’†π’Šπ’ˆπ’†π’ π’ƒπ’†π’π’‚π’π’ˆ?
Helaas, maar ook begrijpelijk, voelen steeds minder mensen zich geroepen hun stem uit te brengen bij verkiezingen. Hier zijn allerlei redenen voor. EΓ©n ervan is dat veel mensen vinden dat politici vooral voor zichzelf in de gemeenteraad zitten.
Β 
Ik wil alleen voor mezelf praten, maar de vraag die ik aan al die mensen zou willen stellen is: welke persoonlijke belangen heb ik als raadslid? Ik heb geen bedrijf, zit bewust niet meer in besturen van organisaties, heb een huis, onze kinderen staan op zichzelf en zijn gelukkig, en ik weet wat ik financieel de rest van m’n leven kan verwachten.
Β 
Waarom ben ik dan toch politiek actief geworden? Het antwoord is eenvoudig. Al mijn leven lang doe ik veel vrijwilligerswerk. Ik wil mijn bijdrage leveren aan de maatschappij en vind dat ook leuk.
Precies op het moment dat ik een aantal activiteiten vaarwel had gezegd kwam PNL in 2017 om de hoek kijken. Vervolgens ging het snel: campagneleider in 2018, toen raadslid, vervolgens fractievoorzitter en nu lijsttrekker. Ik had het zelf niet kunnen bedenken. Voor de mensen die denken: β€˜Hij zit er toch alleen maar voor zichzelf?’. Waar zit mijn belang dan? Ja, we krijgen een vergoeding voor ons raadswerk. Zelf besteed ik hier zo’n 20-25 uur per week aan. Als ik dat terugreken naar m’n uurvergoeding, kan ik beter een krant gaan rondbrengen of een ander leuk bijbaantje zoeken. Kost minder tijd en energie, ben ik alle avonden lekker thuis, krijg ik niet allerlei negativiteit aan mijn hoofd, en alles gaat toch gewoon door. Mijn leven zou er niets door veranderen. Behalve dat ik meer tijd voor andere dingen zou hebben en dat feestjes en andere bijeenkomsten weer even leuk zouden worden als β€˜vroeger’. Want ook daar worden we als raadslid natuurlijk aangesproken op wat we allemaal niet goed doen. Dat hoort er overigens ook gewoon bij en daar klaag ik niet over. Net zoals het te woord staan en proberen te helpen van inwoners, die ik niet eens altijd persoonlijk ken, die met hun kleine en grote problemen komen.
Β 
Wat ik hier schrijf geldt zeker niet alleen voor mij. Oordeel dus niet te snel dat alle politici er toch alleen maar voor zichzelf zitten en niet luisteren naar anderen. Een laatste verzoekje: ga in maart a.u.b. stemmen. Het is een groot goed, wat helaas niet iedereen in de wereld heeft.
Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.