Kort: Commissie Algemene zaken

8 mei 2019

Dinsdagavond 7 mei was er een vergadering van de commissie Algemene Zaken, met Bowen Straatman en Ron van den Berkmortel namens PNL. De belangrijkste vraag van de avond was voor ons: Hoe heeft het kunnen gebeuren dat in 2018 €4,6 ton meer is uitgegeven aan de afvalinzameling? Er is veel te optimistisch begroot in 2016 en 2017, is onze conclusie na het horen van de antwoorden op vragen die wij en andere partijen hebben gesteld.

Gelukkig zit onze wethouder Ria van der Zanden er bovenop, en heeft het college maatregelen genomen om forse tegenvallers in de toekomst te voorkomen. Vooral een verandering bij het samenstellen van de begroting en het aanpassen van de tijdstippen waarop Blink begroot (zij liepen ver achter op de begrotingscyclus van Laarbeek), en de vergoedingen voor pmd en opbrengsten milieustraat minder optimistisch inschatten, moeten voor een veel actueler beeld voor onze gemeente gaan zorgen. Dit is helaas te laat voor de tegenvaller in 2018, die dus voor een groot deel nog uit nabetalingen over 2016 en 2017 komt. Later in het jaar zullen we horen wat de gevolgen zijn voor de tarieven volgend jaar.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.