Kieslijst PNL: verjonging en vernieuwing!

9 januari 2018

De leden van PNL hebben maandagavond 8 januari de kieslijst vastgesteld waarmee de partij de verkiezingen van 21 maart ingaat. Op de bovenste plekken staat een mix van ervaren raadsleden en nieuwe mensen waaronder een aantal kandidaten uit Jong PNL, de jongerenafdeling van onze partij. Zoals eerder aangekondigd zet PNL daarmee in op verjonging en vernieuwing, met ook behoud van ervaring. 

Lijsttrekker Bowen Straatman was al eerder bekend, de volgende namen van de lijst zijn: 2) Ria van der Zanden, 3) Wim van Dijk, 4) Arian de Groot, 5) Ron van den Berkmortel, 6) Ton van de Wijdeven, 7) Ronnie Tijssen, 8) Toon Brouwers, 9) Jan Hendriks, en 10) Harriette van Delden. Ervaren bestuurder Hans Vereijken staat ook op de lijst, omdat hij de partij uiteraard nog steeds een warm hart toedraagt, maar op een lagere plek (11) omdat hij geen raadszetel ambieert. De lijst is een goede mix van jonge- en ervaren mensen, én uit alle kernen. 

Ook het verkiezingsprogramma werd door de leden vastgesteld. Dit wordt later in zijn geheel beschikbaar gesteld via www.pnllaarbeek.nl en Facebook. Bowen Straatman: “Het grootste verschil met de andere Laarbeekse partijen is dat PNL anders met de financiële middelen van de gemeente wil omgaan. De grote lastenverzwaringen voor burgers en bedrijven worden een halt toegeroepen, en de financiële positie van Laarbeek wordt sterk verbeterd. PNL gaat, zoals ze dat eerder jarenlang heeft gedaan, voor een duurzaam gezond en gedegen financieel beleid.” We hebben ervoor gekozen om het al langer gebruikte motto ‘vier kernen, één partij’ leidraad te laten zijn voor de aankomende verkiezingen. Hiermee wil PNL laten zien alle kernen van Laarbeek even belangrijk te vinden en gelijkwaardig te behandelen. “We hebben opnieuw een prachtige lijst met meer dan prima mensen. We gaan de verkiezingen dan ook vol vertrouwen tegemoet”, aldus voorzitter Wout Vermeulen. Tijdens de vorige verkiezingen behaalde PNL 9 raadszetels. Het streven van de partij is om dit aantal ook dit keer te evenaren.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.