Kanaalvisie stelt kaders over mogelijkheden langs kanaal

15 maart 2024

De kanaalvisie (zuid-Willemvaart) is donderdag 14 maart vastgesteld door de gemeenteraad. Alleen PvdA (Op veel punten tegen, maar geen enkel amendement of motie om het stuk te verbeteren) en het CDA (3 amendementen die het niet haalden), stemden tegen. Met de kanaalvisie zijn nu de kaders duidelijk over wat eventueel mogelijk is in de omgeving van de zuid-Willemsvaart. Kaders stellen is ook precies de taak van de gemeenteraad.

Voor PNL was één van de belangrijke factoren de maximale bouwhoogte bij de Beekse brug. Op ons eerdere verzoek, en zonder tegenstand van andere partijen, is die op een aantal plekken aangepast (één laag extra). In de tijd van woningnood en een tekort aan woningbouwlocaties, liggen hier wat ons betreft kansen die we moeten nemen. Ook de vrees van sommige partijen dat het stuk over het zwembad ‘misbruikt’ zou kunnen worden door b.v. projectontwikkelaars, die wellicht rechten zouden kunnen ontlenen aan de visie, is weggenomen door ons verzoek een extra voorwaarde toe te voegen aan het gedeelte over de omgeving rond het zwembad.

Met de kanaalvisie in de hand kunnen diverse initiatieven, waaronder woningbouwplannen, nu in behandeling worden genomen. Over de plannen rondom o.a. kasteel Eyckenlust en het zwembad zal de gemeenteraad later besluiten nemen, binnen de kaders van de kanaalvisie. De kanaalvisie wordt uiteindelijk verwerkt in de totale omgevingsvisie.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.