Jong-PNL zorgt voor betere starterslening

3 juli 2020

Een motie, die is voorgesteld en zorgvuldig uitgewerkt door leden van Jong-PNL, is donderdagavond 2 juli door alle partijen overgenomen. Om dat voor elkaar te krijgen was wel een kleine wijziging nodig over de maximaal te hanteren koopsom. Deze is al sinds 2014 €194.000 (voor bestaande woningen).

Dankzij de motie wordt nu de koopsom aangepast naar een marktconform bedrag (volgens ons zal dat rond €245.000 liggen), waarbij gekeken wordt naar de bedragen in de MRE-regio. Ook is er verzocht om deze, zo mogelijk, te koppelen aan een indexcijfer. Ook wordt het onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande woningen voor de bepaling van de maximale koopsom geschrapt., en gaat de maximumleeftijd (gezien de huidige gemiddelde pensioenleeftijd) omhoog naar de leeftijd van 38 jaar.

Met deze aanpassingen hebben jonge starters op de woningmarkt, ook de wat ‘oudere jongeren’, meer mogelijkheden om een woning te kopen.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.