Jong PNL bij eerste bijeenkomst jongerenadviesraad

7 februari 2019

Afgelopen dinsdag vond de eerste bijeenkomst van de jongerenadviesraad plaats in het gemeentehuis. Deze adviesgroep is door WoCom en de gemeente Laarbeek opgezet om de behoeften onder jongeren te peilen op het gebied van wonen en hun leefomgeving.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van de gemeente Laarbeek, WoCom en de vier leden van de jongerenadviesraad. Namens Jong PNL maken Noek Maas en Han van Oirschot deel uit van de adviesgroep.

Allereerst werd een voorstelronde gehouden om erachter te komen wie nou eigenlijk wat doet. Ook kwamen de rol en de doelgroep van WoCom aan bod.

Daarna werd er gesproken over het vinden van informatie over wonen. Welke stappen moeten er ondernomen worden om een huurhuis toegewezen te krijgen? En wanneer kun je je het beste inschrijven? Wist je dat het na inschrijving gemiddeld 5 jaar duurt voordat je een woning krijgt toegewezen?

Als afsluiter is er besloten om de jongerenadviesraad te betrekken bij een onderzoek van WoCom. Kortom: Er is een goede start gemaakt!

Heb je vragen of opmerkingen met betrekking tot de woningmarkt in Laarbeek? Noek en Han horen graag wat van je! ?

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.