Integratieproces Jeugdgezondheidszorg

14 mei 2020

Maandag 11 mei was er voor alle betrokken raadsleden een webinar over het integratieproces Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Hierbij komt de jeugdzorg voor 0 tot 4 jarigen onder de paraplu van de GGD. Voorheen lag deze zorg bij de Zorgboog en ZuidZorg. Hiermee verdwijnt de ‘knip’ die er nu zit in de zorg voor 0-4 jarigen en 5-18 jarigen.
 
Tijdens het webinar werd ook aangegeven dat de GGD gaat werken aan een plattere, efficiëntere organisatie. Men gaat van een 3- naar een 2-lagen organisatie. Ook is het streven om veel transparanter te communiceren richting gemeenten en gemeenteraden.
 
De totale begroting van de GGD, opgesteld voor de corona crisis, bedraagt bijna €60 miljoen. Wat zorgen baart is de financiële reserve voor de publieke gezondheidszorg. Deze moet minimaal €1.5 miljoen zijn, maar bedraagt op dit moment slechts €500.000. Tegenvallers kunnen dus nauwelijks worden opgevangen.
 
Het gehele webinar is hier terug te kijken:

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.