Instemming beleidsherziening grootschalige opwek duurzame energie

3 juni 2022

PNL heeft tijdens de raadsvergadering van 2 juni ingestemd met het verzoek aan het college om een beleidsherziening van het lokale beleid over grootschalige opwek van duurzame energie. Hierin moeten worden verwerkt de conclusies uit het verslag Landschapsdialoog Lieshoutse Heide en de opmerkingen hierover tijdens de commissie- en raadsbehandeling. Dhr. Van Zutphen kwam als belanghebbende inspreken. Hij sprak zich uit tegen de eventuele komst van windmolens en gaf blijk van zijn ongenoegen over het verloop van sommige onderdelen van de gesprekken die er zijn geweest met de omwonenden.

Wij vinden de mening van de omwonenden nog steeds heel belangrijk, maar willen eerst alle feiten over o.a. veiligheid, gezondheidsrisico’s, overlast e.d. boven water hebben alvorens een goed besluit te nemen over de eventuele plaatsing van windmolens. De aanpassing van het beleid zegt overigens niets over het eventueel plaatsen van windmolens in Laarbeek. Een besluit hierover is op dit moment niet aan de orde.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.