Informatiebijeenkomst GR Peelgemeenten

2 oktober 2019

Woensdagavond 2 oktober zijn PNL-fractieleden Noek Maas, jan Hendriks en Ronnie Tijssen naar de regionale informatiebijeenkomst van de ‘Gemeenschappelijke Regeling Peelgemeenten’ voor gemeenteraadsleden uit Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, en Someren (Peelgemeenten) geweest.

Na de opening door voorzitter Hilko Mak (burgemeester van Deurne), vertelde interim directeur Mirjam Kersbergen over de veranderingen en verbeteringen die op dit moment binnen de GR Peelgemeenten actueel zijn. Vervolgens was er een kennismaking met de nieuwe Accountant van de GR Peelgemeenten, Crowe Foederer. Aansluitend waren er presentaties over rechtmatigheid (Esther Merlo), de kwaliteit verbeteragenda (Mieke van der Donk), en over monitoring (BI-tool door Marleen Rutten). Dit laatste onderwerp sprak de PNL-fractieleden het meeste aan. Al langer vinden zij dat raadsleden meer bruikbare informatie moeten krijgen om hun controlerende en sturende taak uit te kunnen voeren.

Verduidelijking: Wat is een BI-tool (Business Intelligence Tool)? Ondernemingen hebben grote hoeveelheden data, die de basis (zou) moeten vormen van strategische beslissingen. Veel data zit echter ‘verstopt’ in veel verschillende geautomatiseerde systemen, waardoor ze lastig bruikbaar zijn. Het doel van BI is om aanwezige data te vertalen naar informatie op basis waarvan een onderneming gestuurd wordt.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.