Het Gulden Land

4 april 2019

Woensdagavond 3 april waren Ron van den Berkmortel, Bowen Straatman, Jan Hendriks, Harriette van Delden en Ronnie Tijssen, namens de PNL fractie, bij de presentatie van de plannen met het gebied tussen Laarbeek (‘de kop van Aarle-Rixtel’) en Helmond (ter hoogte van de wijk ‘De Eeuwsels’). Hierin werken de gemeenten Laarbeek en Helmond, Waterschap Aa en Maas, en de provincie Noord-Brabant samen aan de ontwikkeling van dit gebied. Tot voor kort was dit project bekend onder de naam ‘Waterboulevard’. Er is nu een nieuwe (nog niet officiële) naam ‘Het Gulden Land’, wat verwijst naar het vroegere kasteeltje ‘Het Gulden Huijs’. Eén van de vroegste beschrijvingen daarvan stamt uit 1482.

De gepresenteerde plannen houden rekening met water, recreatie, cultuurhistorie en de natuur. Er zijn 8 verschillende projecten binnen het plan geschreven, welke eventueel gefaseerd kunnen worden uitgevoerd. Ook is gedacht aan mogelijkheden voor plaatsing van windmolens en een zonneweide in het gebied t.b.v. de opwekking van schone energie.

De volgende stap is het vragen van goedkeuring van de visie op het gebied aan de gemeenteraden. Pas daarna wordt bekeken wat wel en niet (ook financieel) mogelijk en wenselijk is, en wat er wel of niet wordt uitgevoerd.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.