Hans Vereijken na afscheid ere-lid PNL

16 september 2019

Hans Vereijken, vanaf de start in 1997 lid van PNL, heeft zondag 15 september afscheid genomen als bestuurslid van de partij.

In de eerste Raadsperiode (01-01 1997) van de gemeente Laarbeek was Hans voor PNL burger lid van de commissie financiën. In de 2e periode 1999 2002 was hij wethouder raadslid voor PNL, samen met lijsttrekker Noud van Geffen. Bij de 3e raadsperiode nam Hans het stokje over van Noud. Niet gemakkelijk gezien de 2 sterke verkiezingsuitslagen die Noud behaald had. Maar de kracht van de partij bleek onder lijsttrekker Hans Vereijken niet te hebben ingeboet. Het duale stelsel deed zijn intrede en lijsttrekker Hans werd samen met Tonny Willemse namens PNL wethouder in de raadsperiode 2002- 2006 en ging samen met 5 PNL-raadsleden (van in totaal 19 raadsleden) Laarbeek besturen.

Deze groei bleek zich ook bij de verkiezingen in 2006 onverminderd door te zetten. Bij deze verkiezingen, uiteraard met Hans Vereijken als lijsttrekker, werden wederom 2 wethouders gerealiseerd, en dit keer 6 raadsleden. Naast Hans was Theodoor Biemans nu de 2e wethouder. In deze raadsperiode zou Partij Dorpsbelangen (1 raadszetel) zich bij PNL aansluiten. Dat resulteerde bij de verkiezingen in 2010, waar Hans wederom lijsttrekker was en Theodoor Biemans ook weer wethouder, tot 7 raadsleden.

Bij de verkiezingen in 2014, waar Hans voor het laatst als lijsttrekker op zou treden, betaalde het onverminderde succes van PNL (nu een totaal van 9 raadsleden, van de 19 in totaal) zich niet uit en werd PNL buitenspel gezet.

De kwaliteiten van Hans als gemeentebestuurder waren echter ook buiten Laarbeek opgevallen, zodat Hans al snel aan de slag kon als wethouder in de gemeente Landerd. Gedurende de periode na de verkiezingen van 2014, tijdens zijn wethouderschap in Landerd, is Hans actief gebleven als bestuurslid voor PNL. Hij heeft op hierbij ook bijgedragen aan het verwerken van de morele klap die PNL had te verwerken door de onverdiende klap van uitsluiting na de verkiezingen van 2014. Dat dit PNL gelukt is bleek ook bij de verkiezingen van 2018. Bij deze verkiezingen, nu met een jonge lijsttrekker Bowen Straatman, is PNL wederom als grootste partij van Laarbeek uit de (stem)bus gekomen met opnieuw 9 raadsleden. Dit tegen de verwachting van velen in.

Vanwege zijn grote staat van dienst voor PNL (en de gemeente Laarbeek) is Hans Vereijken zondag benoemd tot ere-lid van de partij. Een titel die hem, zo vonden alle aanwezigen, meer dan toekomt. Bestuur, fractie en leden bedanken Hans ook via deze weg voor alles wat hij voor PNL en Laarbeek heeft gedaan. Uiteraard blijft hij als PNL lid verbonden aan de partij.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.