Grote opkomst bijeenkomst Kapelstraat

26 februari 2019

De bewoners van de Beek en Donkse Kapelstraat hielden maandagavond een bijeenkomst, in het Ontmoetingscentrum, over de verkeersoverlast in hun straat. Met meer dan 40 aanwezigen, waaronder Bowen Straatman en Ronnie Tijssen namens PNL, mag gerust gesproken worden over een grote opkomst.

Al lange tijd ervaren de bewoners -naar eigen zeggen- overlast door te snel rijdend verkeer, vracht- en landbouwverkeer. Dit resulteert, zo melden bewoners, in ongelukken, geluidsoverlast, scheuren in huizen, en beschadigde auto’s. De afgelopen tijd is er een proef gehouden met bloembakken, zodat in ieder geval de snelheid uit het verkeer werd gehaald.

Maandagavond konden de bewoners, na een uitgebreide inleiding door dagvoorzitter Cor van de Griendt, hun ideeën en mening daarover geven. Hierbij kwamen diverse oplossingen naar boven, zoals o.a.: flitspalen, handhaven door politie, meer bloembakken, alternatieve route voor vracht- en landbouwverkeer, wegversmallingen, bereikbaarheid Kapelstraat verminderen door inrijden aan het begin en einde van de straat te bemoeilijken, en/of duidelijke verkeersborden (verboden toegang vracht- en landbouwverkeer).

Met al deze voorstellen gaat men nu richting gemeente. Aan de hand van wat die besluit, bekijken de bewoners hoe ze verder gaan met hun actie om de Kapelstraat leefbaarder te maken.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.