Goede voorbespreking begrotingsbehandeling

5 november 2019

Maandagavond 4 november heeft PNL haar voorbespreking gehouden over de aanstaande raadsvergadering van 7 november. Belangrijkste punt was uiteraard de programmabegroting 2020. Een groot aantal reële extra-bezuinigingsvoorstellen, in totaal voor een bedrag van ruim een miljoen euro, zijn besproken en akkoord bevonden. Met deze voorstellen kan de stijging van de ozb terug van 28% naar ongeveer 3%, zoals 1.5 jaar geleden in het 5-partijenakkoord is afgesproken.

PNL is van mening dat we als gemeente weer op een ‘normale’ manier met ons geld om moeten gaan, net zoals iedereen dat thuis ook doet. Geen overbodige en ‘gekke’ dingen doen en allemaal een steentje bijdragen zodat Laarbeek een fijne, leuke en prettige gemeente blijft om te leven en wonen, en waar het ook financieel voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar blijft. Middels een groot aantal amendementen gaat de PNL-fractie donderdag proberen dit, hopelijk met hulp van de andere partijen, voor elkaar te krijgen.

Zelfs het Eindhovens Dagblad was, voor het eerst in de geschiedenis, aanwezig bij deze openbare voorbespreking.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.