Geen subsidie Aardgasvrije Wijken Mariahout    

31 oktober 2020

Tijdens de vergadering van de commissie Algemene zaken van donderdag 29 oktober maakte de verantwoordelijk wethouder bekend dat Laarbeek niet de gewenste proeftuinsubsidie voor het programma ‘Aardgasvrije Wijken Mariahout’ krijgt. Er was €5,1 miljoen subsidie gevraagd voor de aanleg van een collectief warmtenet in Mariahout, waar alle woningen en andere gebouwen in de dorpskern op aangesloten zouden kunnen worden.

De totale investeringskosten van het project zijn eerder geschat op €21,7 miljoen. Ingeschat is dat inwoners een bijdrage van ongeveer € 2.000 zouden moeten betalen. Nu de subsidieaanvraag is afgewezen is het op dit moment nog onbekend hoe er verder wordt gegaan met het project.

PNL is overigens vanaf het begin al sceptisch over (vooral) de kosten van het project. Wij hebben eerder al 2 verschillende deskundigen uitgenodigd die werkzaam zijn binnen het gebied van warmtenetten. Beiden gaven aan dat de kosten veel te laag zijn ingeschat en dat meer richting €40 miljoen kosten gedacht moet worden. Wanneer we dan in ogenschouw nemen dat het hier alleen nog maar om Mariahout gaat, zijn de kosten voor geheel Laarbeek niet te overzien en onzes inziens onbetaalbaar. Wordt ongetwijfeld vervolgt……

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.