Eerstejaarsleerlingen maken kennis met gemeente en politiek

25 april 2019

Afgelopen vrijdag waren er zo’n 25 leerlingen van het Commanderij College te gast in het gemeentehuis. Tijdens een interactieve ochtend maakten de leerlingen kennis met het reilen en zeilen van de gemeente en de politiek. Door middel van interessante debatten discussieerden de leerlingen over twee stellingen. Hierbij aanwezig in de politieke arena waren Jong PNL-raadsleden Bowen Straatman en Ron van den Berkmortel, evenals raadslid Frans van Zeeland en oud-raadslid Ben Swinkels. Ook burgemeester Frank van der Meijden en wethouder Joan Briels waren van de partij met interessante verhalen over de gemeente.

De eerste stelling ging over het gratis maken van sport voor jongeren onder de 18. Daarna debatteerden de leerlingen over gratis WiFi in de gemeente. Tijdens beide debatten kwamen de leerlingen met veel argumenten die goed bedacht waren. Ook was het erg interessant om te zien hoe de verschillende meningen veranderden gedurende de discussies.

Wij van Jong PNL zijn erg tevreden over het verloop van deze ochtend, mede omdat het betrekken van jongeren bij de lokale politiek hoog op ons lijstje staat. Graag bedanken we de gemeente Laarbeek en het Commanderij College voor de goede samenwerking in het organiseren van deze leerzame ochtend. Wij kijken in ieder geval al uit naar de volgende editie!

Jong PNL

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van PNL? Met onze digitale nieuwsbrief ontvangt u automatisch aan het eind van iedere maand een overzicht van onze nieuwsberichten.